Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби

Юпитер в хороскопа

Разположението на Юпитер в индивидуалния хороскоп

Юпитер е планетата на късмета и щастието. Нейното разположение ни показва в коя сфера нещата ни се случват по-лесно и къде имаме късмет нещата по един или друг начин да се оправят. От друга страна Юпитер дава индикация, какъв е нашия философски мироглед и какви ценности имаме.

Юпитер в Овен или в първи дом
Хората с това разположение на планетата изключително много държат на имиджа си и на мнението на другите хора за тях. Те обичат да са независими, успешни, силни и са големи индивидуалисти. Те имат късмет в обществената сфера, спорта и изявата на техните таланти и възможности.

Юпитер в Телец или втори дом
Юпитер в Телец е силно ориентиран към материалните неща и към земните удоволствия. Човек с това разположение има късмет в изкарването на пари със собствен труд и при покупките на нови вещи.

Юпитер в Близнаци или в трети дом
Когато планетата се намира тук човек държи изключително много на комуникацията с другите хора и на информираността. Той има късмет с близкото си обкръжение: колеги, съседи, братя и сестри, както и със средствата му за комуникация и транспорт.

Юпитер в Рак или в четвърти дом
Хората родени с това разположение са много силно ориентирани към семейството и корените си. Обикновено имат късмет в семейната сфера и успяват да си създадат семейство и уютен дом, на който да се наслаждават.

Юпитер в Лъв или в пети дом
Човек с Юпитер разположен в знака на Лъва ще има възможност да демонстрира талантите и способностите си и е много вероятно да намери своя начин да блести. За него ще е изключително важно да бъде забелязван и оценяван от околните.

Юпитер в Дева или в шести дом
Когато Юпитер е разположен в знака на Девата е много вероятно човек да се губи в подробности и това да му пречи да вижда цялата картина и да гледа философски на нещата. На него ще му се отдава служенето на другите и прецизността при изпълняване на задълженията си.

Юпитер във Везни или седми дом
Юпитер във Везни се стреми към хармония във взаимоотношенията. На хората, при които планетата е разположена там, им е изключително важно да живеят или работят в партньорство. Те биха имали късмет в работата като бракоразводни адвокати, консултанти, в партньорствата и в частния бизнес.

Юпитер в Скорпион или в осми дом
Хората, които имат това разположение биха имали успех в работата с чужди финанси, с наследствата, в медицинските професии, с дълбинната психология. Много вероятно е да се интересуват от окултното или от живота след смъртта. Юпитер в Стрелец или в девети дом
Човек с това разположение е много авантюристичен и би трябвало да му се отдават чуждите езици, философията или правото. Той успява винаги да вижда голямата картина, без много да го интересуват подробностите.

Юпитер в Козирог или в десети дом
Когато планетата е разположена тук, човек би успял след полагане на усилия да си изгради много успешна кариера и след тридесет годишна възраст да се намира на ръководен пост. За такъв човек е изключително важно да има положение в обществото и да е лидер в някоя област.

Юпитер във Водолей или в единадесети дом
Хората, които имат Юпитер тук, са силно идеалистични и за тях е важно да са част от кауза или да принадлежат на група или политическа организация. Те имат късмет с приятелствата и социалните контакти.

Юпитер в Риби или в дванадесети дом
Хората с това разположение са изключително състрадателни и съзидателни. Те биха имали късмет с творческата изява, в актьорската игра и в лечителските професии. Те биха се справяли много добре с работата в институции.