Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби

Луната в хороскопа

Какво ни показва разположението на Луната в хороскопа?

Разположението на Луната ни дава индикация, какви са нашите подсъзнателни и инстинктивни нужди, от какво имаме потребност, за да се чувстваме щастливи. Тя също така ни показва нашите първоначални реакции на различните ситуации, преди да включим Егото (слънчевия знак).

Луна в Овен или в първи дом
Човек с Луна в Овен има базисна нужда да бъде изключителен и ценен. За него е изключително важно да бъде в центъра на нещата и да ръководи другите.

Луна в Телец или във втори дом
Хората с тази Луна изключително много държат, потребностите на тялото им да са задоволени и нищо да не им липсва. Те имат базисна нужда от комфорт и сигурност.

Луна в Близнаци или в трети дом
Ако имате Луна в Близнаци, значи на инстинктивно ниво имате необходимост от комуникация с другите и непрестанен обмен на информация. За Вас е важно постоянно да сте в движение. Рутината най-вероятно Ви дразни.

Луна в Рак или в четвърти дом
Човек с Луна в Рак има базисна нужда от емоционален отговор от другите и от сигурност в емоционалния му живот. На него не би му харесвало да живее на ръба или често да е изложен на промени.

Луна в Лъв или в пети дом
Хората с Луна в Лъв имат нужда да блестят, да са изключителни и по възможност да са винаги в центъра на нещата. Да седят в сянката на другите би ги потискало.

Луна в Дева или в шести дом
Луната в Дева дава потребност от вглеждане в детайла и изключително голям педантизъм. Инстинктивната реакция на хората, които имат това разположение е да търсят недостатъци и да критикуват.

Луна във Везни или в седми дом
Човек с Луна във Везни има нужда да е заобиколен от хармония и красота. Той се чувства най-комфортно, когато прави нещата в партньортво и по някакъв начин зависи от друг човек.

Луна в Скорпион или в осми дом
Луната в Скорпион като другите водни Луни (Риби и Рак) търси емоционален отговор от другите. Хората с тази Луна обаче много по-интензивно от другите знаци преживяват липсата на такъв. Те чувстват всичко заобикалящо много интензивно и са склонни към злопаметност и отмъщение.

Луна в Стрелец или в девети дом
Хората с Луна в Стрелец се нуждаят от пътешествия, авантюризъм и разширение на съзнанието. Те се чувстват най-добре, когато са в движение и не харесват застоя.

Луна в Козирог или в десети дом
Луната в Козирог дава потребност от материално благополучие и обществен успех. За хората с Луна в Козирог е важно да бъде гледано на тях като на лидери и да усещат уважението на другите към тях.

Луна във Водолей или в единадесети дом
Човек с Луна във Водолей се нуждае от интелектуална стимулация, от свободно общуване с останалите и от независимост във всичко, което прави. Той не харесва да бъде притискан или задушаван от другите.

Луна в Риби или в дванадесети дом
Хората с Луна в Риби имат необходимост да се слеят с другите. Доста често се губят в собствените си чувства или в тези на другите. От тях стават чудесни хора на изкуството и много добри лечители.