Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби

Марс в хороскопа

Значение на разположението на Марс в индивидуалния хороскоп

Марс показва начина, по който се борим за нещата и по който отстояваме себе си. Планетата също така дава индикация, как започваме нови проекти и стартираме нещата.

Марс в Овен или в първи дом
Човек с това разположение е много борбен и конкурентноспособен. Той бързо се пали, но и нещата бързо му омръзват. Започва нещата със замах, но често не ги довършва.

Марс в Телец или във втори дом
Марс в Телец е леко ленив и хората, които го имат в картите си не са много агресивни. Като искат да постигнат нещо те винаги доста време се подготвят, после напредват бавно, но сигурно към целта. Стартират си проектите спокойно, като преди това предупредят всички засегнати страни.

Марс в Близнаци или в трети дом
Когато хората с Марс в Близнаци искат да постигнат нещо, те първо много добре се информират по темата, после започват с изпълнението му. Те стартират нещата бързо и без разтакаване, но губят търпение, ако нещата не се случват точно по начина, който са намислили.

Марс в Рак или в четвърти дом
Човек с Марс в Рак е малко нерешителен и често се губи в чувствата си. За него нещата много често се случват интуитивно и деликатно, без особен натиск върху другите. Той започва нещата бавно, грижейки се за всички потърпевши от действията му.

Марс в Лъв или в пети дом
Марс действа много добре в знака на Лъва. За хората с това разположение няма непостижими неща. Те са амбициозни, решителни и действат със замах. Стартират нещата бързо, без колебания и без съмнение в собствения си успех.

Марс в Дева или в шести дом
Човек с Марс в Дева често се губи в незначителните детайли и подробности. Той има много реален поглед върху нещата и като реши да стартира проект обикновено се старае да е планиран и изпипан перфектно.

Марс във Везни или в седми дом
Марс не е особено активен в знака на Везните и човек с това разположение чака прекалено дълго,за да предприеме правилните стъпки. Той доста често се съобразява с мнението на околните и гледа да действа винаги с добро, което не винаги му е от полза, понеже доста трудно отстоява себе си.

Марс в Скорпион или в осми дом
Човек с това разположение преодолява всякакви препятствия, за да постигне целта си. Той е много борбен и успешен и винаги успява да изманипулира ситуацията, за да постигне своето. Той започва нещата уверено и решително.

Марс в Стрелец или в девети дом
Хората с Марс в Стрелец действат много философски и гледат мащабно на ситуацията. Няма много неща, които биха ги уплашили или обезверили. Те започват новите дела с усмивка и оптимизъм, уверени в своя успех

Марс в Козирог или в десети дом
Марс в Козирог е много добро положение и човек, който го има е много успешен и не се спира пред нищо, за да постигне своето. Той е много земен и започва само неща, които е сигурен че ще може да завърши.

Марс във Водолей или в единадесети дом
Човек с Марс във Водолей много често гони цели, които засягат общото благо и са важни и за други хора освен него. Той е идеалист и често не мисли дали нещото което започва би могло да бъде постигнато. Често се втурва през глава.

Марс в Риби или в дванадесети дом
Хората с Марс в Риби не са особено решителни и често се бавят да предприемат решителни стъпки. Когато го направят, започват плахо и са склонни бързо да се откажат, ако срещнат препятствия.