Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби

Меркурий в хороскопа

Значението на Меркурий в индивидуалния хороскоп

Меркурий е планетата, която показва, начина, по който мислим и възприемаме информация, по който учим нови неща и общуваме с другите.

Меркурий в Овен или в първи дом
Човек с това разположение на Меркурий учи много бързо, но и бързо забравя след това. В общуването си с другите е екстровертен, на моменти избухлив и винаги защитаващ правата си.

Меркурий в Телец или във втори дом
Хората с Меркурий в Телец възприемат информацията бавно и с по-голямо постоянство, обаче нещата които научат, не ги забравят. Те общуват спокойно с другите и се стараят да избягват излишни конфликти.

Меркурий в Близнаци или в трети дом
Меркурий е много добре разположен в този знак и хората, които имат това разположение учат много бързо. Често само при едно споменаване на нещата, ги запомнят и може да ги прилагат на практика. Те са изключително общителни, могат да комуникират с всякакъв тип хора и да говорят на различни теми с тях.

Меркурий в Рак или в четвърти дом
Човек с Меркурий в Рак мисли през емоция и много често чувствата надделяват в неговата преценка. Той възприема новата информация бавно, но не я забравя лесно. В общуването си е грижовен и внимателен. Умее да изслушва и да дава съвети на останалите.

Меркурий в Лъв или в пети дом
Хората с това разположение на планетата, често мислят доста мащабно и правят големи планове. Те учат бързо, но и бързо прегарят и губят интерес. В общуването си са директни и завладяващи вниманието на останалите.

Меркурий в Дева или в шести дом
Планетата управлява знака на Девата и се чувства доста добре тук. Човек с това разположение е доста аналитичен и обръща голямо внимание на детайла. Той мисли бързо и умее доста добре да навързва фактите. Много вероятно е заради прецизността си да дразни околните, които много често не са толкова детайлно ориентирани като него.

Меркурий във Везни или в седми дом
Хората с Меркурий във Везни старателно попиват информация, освен това също толкова старателно умеят да я съхраняват. В общуването си с останалите, изключително много държат на хармонията и разбирателството. Те упорито избягват всякакви конфликти, дори с цената на лишения от тяхна страна.

Меркурий в Скорпион или в осми дом
Меркурий в Скорпион дава предпоставки за много добро вникване в различните ситуации. Поради тази причина хора, които имат това разположение учат бавно, обаче на трайна основа. Те често виждат скритите подбуди у другите и ги анализират. Много добре им се отдава да манипулират останалите и да дърпат конците зад кадър.

Меркурий в Стрелец или в девети дом
Човек с Меркурий в Стрелец успява винаги да се абстрахира от детайлите, за да види голямата картина. Той не обича да се ангажира с подробностите, общителен е и авантюристичен. Приятен е за околните заради нестихващия му оптимизъм.

Меркурий в Козирог или в десети дом
Това разположение дава предпоставка за много добро възприемане на информация. Знанията на Меркурий в Козирог имат трайна основа. Хората с това разположение обичат да общуват с другите, като владеят ситуацията и винаги са една крачка пред тях, както със знанията които носят, така и с опита, който притежават.

Меркурий във Водолей или в единадесети дом
Планетата е в ексалтация във Водолей и човек с това разположение е брилянтен мислител, доста често пълен с добри идеи. Той е много общителен и приятелски настроен към останалите, обикновено знае как да се хареса.

Меркурий в Риби или в дванадесети дом
Хората с Меркурий в Риби имат много интуитивна мисъл. Те много често налучкват верните отговори, без да се сещат кое кога са успели да научат. В общуването си другите са доста жалостиви и подкрепящи. Винаги са готови да помогнат на хората в нужда.