Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби

Нептун в хороскопа

Какво показва разположението на Нептун в индивидуалния хороскоп?

Разположението на Нептун показа, къде сме склонни да се жертваме заради другите, както и в коя сфера сме готови да се слеем с останалите и да загубим индивидуалността си.

Нептун в Овен или в първи дом
Хората с това разположение е възможно да жертват себе си за някаква кауза. От тях биха излезли много добри спортисти и мениджъри, но на моменти ще са склонни да се изхвърлят и да се претоварват

Нептун в Телец или във втори дом
Човек с Нептун в Телец ще е изключително щедър към другите и е много вероятно да дава една част от доходите си за благотворителност. Не е изключено такъв човек много да се съобразява с мнението на околните и да му трябва доста време докато си изгради собствена ценностна система.

Нептун в Близнаци или в трети дом
Нептун в Близнаци дава склонност, човек с това разположение да се загуби в море от информация, да чете книги и вестници, да слуша новини, да гледа много научнопопулярни филми, да жертва здравето и времето си, само и само да не изтърве някоя новина. Добре е в стечение на живота си такъв човек да се научи да използва наученото и прочетеното конструктивно и да го прилага на практика.

Нептун в Рак или в четвърти дом
Хората с това разположение са склонни да се жертват за своите родители и своето семейство. За тях благото на семейството е по-важно от тяхното собствено. Някои от тези хора прекарват по-късните си години в грижа за болен или стар родител или друг роднина.

Нептун в Лъв или в пети дом
Нептун в Лъв дава потребност от изява и загуба на себе си в някакъв вид творчество. На хората с това разположение би им се отдавала актьорската игра, изобразителното изкуство или друг вид съзидателна дейност.

Нептун в Дева или в шести дом
От хората с Нептун в Дева биха излезли много добри болногледачи или служители. Те са склонни да жертват себе си за другите, като им служат и ги обгриждат. Също така биха се справяли изключително добре и нуждаещите се ще се чувстват спокойни в присъствието им.

Нептун във Везни или в седми дом
Човек с Нептун във Везни е много вероятно да се стреми към партньорство, което да е всепоглъщащо. Той би се жертвал и би помагал безрезервно на най-близкия си човек, без значение тази помощ на него какво би му коствала.

Нептун в Скорпион или в осми дом
Хората с Нептун в Скорпион са изключително привлечени от мистичното и от живота след смъртта. Доста от тези хора през голяма част от живота си зависят от чужди ресурси.

Нептун в Стрелец или в девети дом
За човек роден с това разположение е изключително важно да развива съзнанието си. Той вижда голямата картина, а не подробностите и детайлите. Не е дребнав и доста често е одухотворен и оптимистичен. Много вероятно е в даден етап от живота си да опознава чужди страни и култури или дори да емигрира.

Нептун в Козирог или в десети дом
Нептун в Козирог създава предпоставка човек да се жертва в името на кариерата и общественото си положение. На такъв човек много би му подхождала работа свързана по някакъв начин с подпомагането на другите

Нептун във Водолей или в единадесети дом
Хората с Нептун във Водолей са изключително привързани към приятелите и познатите си. За тях е изключително важно да са част от екип и да се жертват за проект или кауза, които да засягат колектива или общността, в които живеят.

Нептун в Риби или в дванадесети дом
Човек с Нептун в Риби е състрадателен и съзидателен. Той усеща чуждото страдание и се старае да го облекчава. За него е важно да е в услуга на страдащите и да се жертва заради тях.