Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби

Плутон в хороскопа

Значението на Плутон в индивидуалния хороскоп

Плутон е планетата, която предизвиква най-големите и видими трансформации в нашия живот. Знакът и дома, където попада планетата в нашата натална карта, показва, къде имаме голяма възстановителна способност, в каква сфера ще ни се налага да се променяме коренно и да започваме на нова основа.

Плутон в Овен или първи дом
Човек с това разположение ще променя себе си, както и начина, по който ще се представя пред света на различни етапи от своя живот. Такъв човек е изключително властен и манипулативен, също така притежава много голяма регенеративна и възстановителна способност.

Плутон в Телец или втори дом
Плутон във втори дом кара хората с това разположение да променят начините си за печелене на пари. Те са склонни различни периоди от своя живот да губят своето богатство и малко след това да успеят да го натрупат отново, понеже имат възстановителна способност в сферата на парите.

Плутон в Близнаци или трети дом
Хората родени с това разположение са предразположени да търпят големи промени в близкото си обкръжение. Не е изключено да имат периодична смяна на колеги, съседи или ги сполетяват събития покрай братята и сестрите им.

Плутон в Рак или четвърти дом
Човек с Плутон в четвърти дом е предразположен да преживява дълбоко всичко случващо се в семейството му. Не е изключено такъв човек да търпи чести ремонти или да прави промени в дома, както и на различни етапи от своя живот да сменя местоживеенето си.

Плутон в Лъв или пети дом
Плутон в Лъв дава необходимост от творческа изява, както и от много интензивни чувства в любовта и към децата. Хората с това разположение са доста ревниви, но от друга страна се нуждаят от време на време от разнообразие в любовния живот, поради което са склонни към флиртове и краткотрайни авантюри.

Плутон в Дева или шести дом
Хората с това разположение имат изключителна възстановителна способност и здравето им е доста регенеративно. На тях са им отредени чести промени в работата и ежедневието. Важно е да знаят, че психиката им е много определяща и са склонни към самовнушение, както за ежедневите дела, така и за здравето си.

Плутон във Везни или седми дом
Родените с Плутон във Везни е възможно да търпят промени във връзките си, както и да имат периодична смяна на партньори. На тях ще са им трудни и професионалните партньорства и ще имат проблем с зачитането на чуждото мнение и с понасянето на чуждата сила и власт.

Плутон в Скорпион или осми дом
Плутон в Скорпион дава много добра способност за работа с чужди пари, с финанси и счетоводство. Хората родени с това разположение имат склонността да се интересуват от окултното, мистицизъм, медицина или психотерапия. Техните дълбоки промени биха били в сферата на чуждите ресурси и в зависимостта от другите хора.

Плутон в Стрелец или девети дом
Хората родени с Плутон в Стрелец имат потребност от постоянно разширение на съзнанието и поради тази причина през живота им те имат периодична смяна на философския мироглед, религиозната си принадлежност или просто сменят страните, в които живеят.

Плутон в Козирог или десети дом
Човек роден с Плутон в Козирог ще преживява периодични промени в кариерното си ориентиране или в обществения си статут. Много вероятно е такъв човек да има големи амбиции за власт и да обича да контролира хората и обстоятелствата покрай себе си.

Плутон във Водолей или единадесети дом
Хората родени с това разположение ще имат честа смяна на мечтите и начина им на осъществяване. Много вероятно е също така от време на време да им изникват конфликти в приятелския кръг и поради тази причина да са склонни да прекъсват някои от своите приятелства.

Плутон в Риби или дванадесети дом
Плутон в Риби дава потребност от богат вътрешен живот, творчески изяви или отдаването на кауза в името на страдащи хора. Възможно е човек с това разположение да е склонен към депресивни състояния и да има нужда от време на време да се отделя от обществения живот, за да си прави неща насаме.