Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби

Сатурн в хороскопа

Сатурн в индивидуалния хороскоп

Разположението на Сатурн в хороскопа ни показва, в коя сфера от живота срещаме най-много трудности и пречки. Къде най-много има да се учим и стараем. Планетата обаче освен това ни дава индикация, в коя област можем да станем наистина добри след около 30 годишнината ни, понеже ни дава амбиция точно там да се доказваме.

Сатурн в Овен или в първи дом
Това разположение на планетата кара хората, които го имат да се чувстват доста неуверени в собствените сили. Те се стараят да трупат знания и умения, за да станат наистина добри в някоя област за в последствие да са изключителни в нея.

Сатурн в Телец или във втори дом
Сатурн в Телец предполага човек да има трудности в печеленето на собствени пари и при развиването на своя собствена ценностна система. Стараейки се обаче и бидейки упорит в работата си, в последствие ще стане доста печеливш.

Сатурн в Близнаци или в трети дом
Човек с това разположение ще има трудности в общуването и няма да се чувства особено комфортно сред непознати. Не е изключено такъв човек да среща трудности при своите кратки пътувания, с колите, лаптопите, телефоните и други средства за комуникация.

Сатурн в Рак или в четвърти дом
Хората с това разположение не са се чувствали много добре в семейството, в което са израснали и имат в последствие трудности в създаването на свое семейство. Близостта и грижата за другите са някои от нещата, които им се налага да учат в процеса на израстване.

Сатурн в Лъв или в пети дом
Сатурн в Лъв изключително много се притеснява да бъде в центъра на нещата. Човек с това разположение смята, че трябва да натрупа голям опит, за да може да показва открито заложбите си и да заслужи признанието на другите.

Сатурн в Дева или в шести дом
Хората с това разположение се учат на детайлна работа и внимание към подробностите. Благодарение на своето старание и перфекционизъм те в последствие ще стават за ръководители и организатори на работата на другите.

Сатурн във Везни или в седми дом
Когато планетата е разположена в знака на Везните, е възможно човек да изпитва трудности в партньорските взаимоотношения, както и да има влечение към по-възрастни и сериозни половинки, които понякога да му действат ограничаващо. На такъв човек не се препоръчва да сключва брак преди Сатурново завръщане (около 29-30 години). След тази възраст вече би трябвало да е натрупал достатъчно опит във взаимоотношенията и да може да изгради стабилна връзка.

Сатурн в Скорпион или в осми дом
В Скорпион, Сатурн кара човек да чувства несигурност при работата с чужди пари и инвестициите. Очаква се живота след смъртта и окултните неща да му действат плашещо и поради тази причина да реши да се информира по тези теми, за да ги овладее и рационализира.

Сатурн в Стрелец или в девети дом
Човек с това разположение на планетата като полага усилия и се старае, нещата ще му се случват и ще има успех. Трудно ще си позволява да почива и да разпуска, понеже винаги ще смята, че трябва да е полезен.

Сатурн в Козирог или в десети дом
Планетата е много добре разположена в Козирог и дава на човек с това разположение амбиция и желание за постигане на авторитет. Той ще е много старателен, принципен и отговорен и на него ще може да се разчита

Сатурн във Водолей или в единадесети дом
Човек с това разположение докато е по-млад е доста изолиран от своите връстници, понеже е ориентиран към бъдещето и в осъществяването на грандиозни планове. В стечение на времето се учи да комуникира с другите и да извлича полза от социалните си контакти, така че да може да реализира тези планове.

Сатурн в Риби или в дванадесети дом
Хората с това разположение срещат трудности в поставянето на граници между себе си и другите хора. Те се учат да бъдат в полза на заобикалящите и да им помагат без да губят себе си.в последствие.